tisdag 15 maj 2012

Personligen...

Pride-Uppsala har bestämt sig för att vara en socialistisk festival. De tillåter alltså inga icke-socialistiska partier eller organisationer att vara med. Pride-Uppsala menar också att de är antikapitalistiska och låter därför antikapitalistiska partier vara med. Inte bara har de fattat fel när de tror att socialdemokraterna är antikapitalistiska (inte i ordets egentliga mening i alla fall), de har också valt att låta ekonomisk politik inverka på Pride. Ja det är väl knappast ett lagbrott men visst är det ändå lite dålig stil?

Alltså, de är en egen organisation och att närvara på Pride och gå i tåg och vifta med flaggor är väl inte nödvändigt vis en partipolitisk rättighet. Men personligen tycker jag att det är jättetråkigt. Jag skulle fårstå om det gällde SD och KD eftersom de för politik som går rakt emot hbtq-personers rättigheter. Men att banna LUF på grund av skillnader i den ekonomiska politiken är väl ändå lite väl, eller?

Det finns nog de som skulle påstå att man inte kan kämpa för hbtq-rättigheter utan att vara socialist. Precis som det finns vissa som påstår att man inte kan vara feminist utan att vara vegetarian eftersom det är samma sorts förtryck. Nåväl, jag kan inte hålla med. Inget av dem.

Så, nu har LUF organiserat en egen Pride.parad. Två Pride-parader. I Uppsala.
Alltså, jag orkar inte.
Sluta bråka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar